(c)2011

Феликс и невидимият извор

   Книги ► Художествена литература ► Романи ► 
Феликс и невидимият извор
актуално

Aвтор: Ерик-Еманюел Шмит
Издателство: Ера
Година: 2019
ISBN: 9789543895205
Корица: мека
Страници: 136
Цена: 12.00 лв.  9.24 лв. (Отстъпка -23%)

Добави в количка
 
Дванайсетгодишният Феликс живее безметежно с майка си — прекрасната Фату, която държи малкото уютно бистро „На бачкане". Забавните и колоритни постоянни посетители са неговото семейство - всезнаещият г-н Софронидес, мъжкараните Белот и Ребелот, дребната азиатка Тран с кучето си Господин, човекът-речник Робер Лapyc...
Но попаднала в бюрократичен капан, Фату затъва в депресия, за която няма лек. Тя, която е била въплъщение на щастието, вече е само безжизнена сянка.
За да я спаси, Феликс я повежда с помощта на красивия си баща, морския капитан Сент Еспри на пътуване, което ще ги отведе до невидимите извори на духовни сили. Къде се крият те и ще върнат ли силите за живот на майка му?

Ерик-Еманюел Шмит отново предлага малък шедьовър на дълбоко поетичния духовен размисъл и завладяващата любовна песен на един син 3а неговата майка „Феликс и невидимият извор" е част от цикъла "Кръговратът на незримото".

****

Писател, сценарист, драматург и режисьор, Ерик-Еманюел Шмит е обявен за един от петнадесетте най-четени автори в света. Произведенията му са преведени на повече от 40 езика, а книгите му са публикувани в над 50 страни. Авторът е носител на редица награди, като една от най-престижните сред тях е „Гонкур" (2010).
 
Общи условия