(c)2011

Краят е моето начало. Един баща разказва на сина си голямото пътешествие из живота

   Книги ► Езотерика и религия ► Езотерика ► 
Краят е моето начало. Един баща разказва на сина си голямото пътешествие из живота
Aвтор: Тициано Терцани
Издателство: Книгомания
Година: 2019
ISBN: 9786191952120
Корица: мека
Страници: 376
Цена: 16.90 лв.  13.52 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
Един дзен монах седи в тишината на своята килия. Взема четка и много съсредоточено рисува кръг, който го затваря. Това е последният жест на ръката му на тази земя.

В края на дните си Тициано Терцани разказва на сина си Фолко за своето голямо житейско пътешествие и за това - какво е животът.

Така в Орсиня, под едно дърво на две крачки от гомпата, неговата къщичка в тибетски стил, в прекрасно състояние на духа той говори за живота, преминал в пътуване из света в откриване на истината. И търсейки смисъла на толкова неща, които е направил, и на толкова хора, в които се е превръщал, преминава през големите страсти на своето време.

Напомня на младите колко важни са фантазията, любопитството към различното и смелостта да се води свободен, истински живот, богат на приключения и любов.Тициано Терцани е роден във Флоренция през 1938 г. Повече от трийсет години живее в Азия заедно с жена си Анджела и с децата си Саския и Фолко. Работи като кореспондент за немския седмичник Дер Шпигел и сътрудничи на известните италиански вестници: Еспресо, Ла Република и Кориере дела Сера. В тази книга описва големите събития на ХХ век – Културната революция в Китай, войната във Виетнам и Камбоджа, разпада на Съветския съюз, японското икономическо чудо, мистиката на Индия и Непал, на които е пряк свидетел.
 
Общи условия