(c)2011

Да открием Гоби

   Книги ► Спорт и туризъм ► Спорт ► 
Да открием Гоби
Aвтор: Дион Ленард
Издателство: Вакон
Година: 2019
ISBN: 9786197300598
Корица: мека
Страници: 272
Цена: 20.00 лв.  15.40 лв. (Отстъпка -23%)

Добави в количка
 
Дион Ленард е роден в Австралия, но дълги години пребивава в Единбург, Шотландия. В момента живее със семейството си в Шамони, Франция. Започва да бяга усилено на 38-годишна възраст и вече има множество Топ 10 финила на известни ултрамаратони в най-суровите места по света. Два пъти е бъгал на 250-километровия Маратон де Сабл през жестоката Сахара;три пъти през пустинята Калахари в Южна Африка, също на 250 километра, където през 2017 г. завършва пръв, и др.
По време на 250-километровото изпитание през пустинята Гоби в Китай през 2016 г. Дион се влюбва в малко бездомно кученце (по-късно получило името Гоби). Благодарение на неготой разбира какво е да си отговорен към едно същество и напълно отдаден на приятелството си с него.
*****
Един ултрамаратонец, едно куче и любовта, която
промени живота и на двама им.

За книгата:

„Да открием Гоби“ описва удивителната среща на Дион Ленард, опитен ултрамаратонец, с едно бездомно кученце по време на 250-километровото състезание през пустинята Гоби в Китай. Макар и дребничко, симпатичното животинче има огромно сърце. Гоби тича редом до Дион през огромни пясъчни дюни, планините Тиен Шан, запустели села и по черните пясъци на пустинята Гоби, като не изостава в продължение на близо сто и трийсет километра.Невероятната решителност и сърцатост на Гоби трогват дълбоко Дион. Той я пуска да спи в палатката му, дава й храна и вода от собствените си ограничени запаси и дори я носи на ръце, което може да попречи на собственото му класиране в състезанието.
Един ден Гоби изчезва в тълпата в голям китайски град. С помощта на непознати доброволци и с подкрепата на хора от цял свят Дион се отправя на мисия да открие Гоби – едно забележителноживотинче, доказало на него и на света, че чудеса се случват.
Цитат от автора:

„Не исках да я окуражавам. Бях дошъл, за да се състезавам и да спечеля, а не да се грижа за някакво малко кученце. Но тя ме избра. По време на седмицата на надпреварата в пустинята Гоби станахме добри приятели. Накрая се влюбих в нея и си обещах да я доведа у дома, за да се опитам да й дам по-добър живот.
Дион Ленард
 
Общи условия