(c)2011

1968 Разделната година: Свобода на власт. Българският поглед върху Френския май (60-те години на ХХ век)

   Книги ► Научна литература ► История ► нова и най-нова история ► 
1968  Разделната година: Свобода на власт. Българският поглед върху Френския май (60-те години на ХХ век)
Aвтор: Христо Милков
Издателство: Гутемберг ИК
Година: 2019
ISBN: 9786191761456
Корица: мека
Страници: 367
Цена: 22.00 лв.  17.60 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
Христо Милков е завършил история и френски език в СУ „Св. Климент Охридски“. Той е доцент и доктор по история в Института за исторически изследвания при БАН, където работи от 1989 година.
Творческите му търсения са в областта на френската и българската история след Първата световна война, ролята на личността в историята, митологията и пропагандата, история на медиите, лозунгите, афишите и плакатите в политическия живот, разузнаването през Студената война.Автор е на 7 монографии, 1 документална книга и над 100 научни и научнопопулярни студии и статии.
Събтията от май – юни 1968 г. се отличават с особена значимост и актуалност от гледна точка на своя световен, европейски и национален контекст, а не само парижки. Тридесет години по-късно подобни събития се разиграват във Франция. Налични са извори от български произход, които дават възможност да се правят аналогии между тях.
Въз основа на най-разнообразни по своя характер източници, написани от ръката на дипломата, на разузнавача, на журналиста, на свидетеля на събитията или на днешния анализатор, може да се представи един подробен и разнообразен български поглед върху Френския май, който да запълни една ниша в изследванията, която представлява интерес както за българския, така и за френския читател.

 
Общи условия