(c)2011

Развитие на счетоводното законодателство в България

   Книги ► Икономика, право, счетоводство ► Счетоводство ► 
Развитие на счетоводното законодателство в България
Aвтор: Д-р Антон Свраков
Издателство: Труд и право
Година: 2019
Корица: мека
Страници: 560
Цена: 24.00 лв.  19.68 лв. (Отстъпка -18%)

Добави в количка
 
Целта на тази уникална книга е да предложи исторически преглед и логически анализ на счетоводното законодателство у нас.

Изложението проследява развитието на счетоводството и на правната му уредба от учредяването на Третата Българска държава до наши дни. В хронологичен ред са анализирани отделните етапи в правното развитие на счетоводството - началото на нормативната му регламентация в контекста на европейската правна уредба и практика, преходът към социализъм и социалистическата регламентация, процесът на възстановяване на законодателния модел, новите предизвикателства и интегрирането на счетоводните изисквания с международните и европейските правни норми. Проследена е и практиката на независимия финансов одит от първата му регламентация през 1931 г. до наши дни.

Авторът, д-р Антон Свраков, д.е.с., регистриран одитор е известен и уважаван специалист с висока професионална ерудиция и богат опит, дългогодишен и активен сътрудник в изданията на ИК „Труд и право”.

Изданието ще бъде полезно за всички, които се интересуват от въпросите на счетоводството – както за тези, които го изучават, така и тези, които го прилагат на практика в своята професионална дейност. А и за един много по-широк кръг от читатели, за които авторът представя счетоводната материя по достъпен, разбираем и изключително увлекателен начин.
 
Общи условия