(c)2011

Властелини на Средните времена

   Книги ► Научна литература ► История ► обща световна история ► 
Властелини на Средните времена
Aвтор: Александър Николов
Издателство: Полис
Година: 2019
ISBN: 9789547960794
Корица: мека
Страници: 136
Цена: 17.00 лв.  13.94 лв. (Отстъпка -18%)

Добави в количка
 
Това е втората книга от новата поредица на издателството Пътешествие из Средните векове. Кои са Средните времена и кои са техните господари? За това разказва тази книга, в която ще откриете познати имена и непознати събития.

Ще се насладите на величавите постижения и ще потръпнете пред суровите, безмилостни дела на личности, които преобръщат хода на историята и оставят след себе си един нов, напълно променен свят. Тук ще срещнете Атила – Божия бич, за когото жителите на Средиземноморието са вярвали, че е изпратен като наказание от Всевишния за техните грехове. Ще видите мрачната фигура на гордия Юстиниан – „последния римлянин“, който окончателно скъсва с античната обвивка на Византия, за да я превърне в средновековната Ромейска империя.

В страниците на тази книга ще се натъкнете на кан Тервел – тайнствения български владетел, който прегражда успешния ход на ислямския джихад към сърцето на християнска Европа. Тук блести звездата на Карл Велики – обединителя на Запада, наричан с основание или не „Баща на Европа“. Ще се запознаете със странната съдба на Уилям Завоевателя, който от незаконороден принц се превръща в обединител на двата бряга на Ламанша, изваждайки с върха на своето копие Англия от нейната полуварварска ранносредновековна летаргия.

Разлиствайки хрониката на Средните времена, ще съзрете могъщата фигура на Фридрих Барбароса, който очаква мига на повторната си слава в далечна пещера. Най-сетне пред вас ще се появи Чингис хан – Повелителят на Безкрая, който ще покори целия познат свят и върху труповете на безбройните си жертви ще прокара нови хоризонти пред смаяните очи на оцелелите.
 
Общи условия