(c)2011

Звезди и бури

   Книги ► Спорт и туризъм ► Спорт ► 
Звезди и бури
Aвтор: Гастон Ребюфа
Издателство: Вакон
Година: 2019
ISBN: 9786197300574
Корица: мека
Страници: 176
Цена: 16.00 лв.  12.32 лв. (Отстъпка -23%)

Добави в количка
 
През 50-те години на XX век френският планински водач Гастон Ребюфа постига световна слава като първия човек, изкачил шестте легендарни северни стени на Алпите: Гранд Жорас, Пиц Бадиле, Пти Дрю, Матерхорн, Чима Гранде ди Лаваредо и Айгер. Сред бури и лавини, каменопади и импровизирани биваци, триумф и смърт „Звезди и бури“ проследява изкачванията на Ребюфа по тъмните заледени стени, които всяват страх и сред най-опитните алпинисти на неговото време.
Но тази класика на планинарската литература не е само история за изкачени върхове. Тя разкрива човешката природа сред скалите и описва радостта от приятелството и хармоничната близост с планината, родили се в най-тежките мигове на усилия и лишения.
С изящната си лирична проза Ребюфа създава един вечен шедьовър, който улавя всяка опасна стъпка към върха, всяка глътка разреден въздух и възторжено се прекланя пред красотата и величието на високата планина и нейните тайни.

Книгата е разказ-описание на известния алпинист, един от първите покорители на осемхилядниците. Шест северни стени. Северната стена на Гранд Жорес, Реброто Уокър, Средното ребро, Североизточната стена на Пиц Бадиле, Северната стена на Дрю, Матерхорн, Чима Гранде ди Лаваредо, Айгер. Книгата е с снимки и приложения - илюстрации на 6-те маршрута на изкачваните стени, с описания.
 
Общи условия