(c)2011

Депресията ме обича

   Книги ► Философия и психология ► Психология ► 
Депресията ме обича
Aвтор: Веселина Седларска
Издателство: Сиела
Година: 2018
ISBN: 9789542827405
Корица: мека
Страници: 212
Цена: 14.00 лв.  10.78 лв. (Отстъпка -23%)

Добави в количка
 
Това е книга за живота. Такъв, какъвто ти се случва, ако си от „хората с дежурни сърца“. Когато между доброволния избор да подреждаш малките парчета от един свят, подобен на „село, в което еднакви хора се молят за еднакви неща на различни богове“ и необозримото пространство на душата ти има счупване. В тази фрактура, наречена депресия, можеш да се загубиш.Но можеш и да се взреш в тъмната ѝ бездна и там в процепа да откриеш светлина. Тази книга е тази светлина.

Написана с откровеността на духа и силата на най-съвършения език. Преживяна до всяка буквичка. Споделена във всеки образ. Мъдра и човечна, топла и нехленчеща. Книга, която четеш с молив и ти се иска да я подчертаеш цялата, за да разполагаш винаги с най-ефикасния комплект за спасяване на оголели от чувстване души.

- Мария Касимова-Моасе

***

Веселина Седларска пише открито, умно, точно. Лековито. Изправя ни пред огледалото и ни подава ръка, за да ни преведе през всичко, което можем да видим в него и отвъд него, далеч и дълбоко, там, където ще се срещнем с душите си и ще се съберем отново с тях.

„Депресията ме обича“ не е учебник по психология, макар че е съгласие с това, което се знае от науките.

Не е роман, макар че има красив поетичен език, ярки герои, остри ситуации..

Не е публицистика, макар че поставя личното страдание, разболяване и излекуване в контекста на живото съвременно българско общество.

Тя е всичко това, но и нещо различно, нещо повече.Не е наръчник за самопомощ, но вярвам, че ще помогне на много хора.

- Мария Донева
 
Общи условия