(c)2011

Великият дизайнер. Задочен дебат със Стивън Хокинг

   Книги ► Философия и психология ► Философия ► 
Великият дизайнер. Задочен дебат със Стивън Хокинг
Aвтор: Валентин Велчев
Издателство: УИ "Климент Охридски"
Година: 2018
ISBN: 9789540745350
Корица: мека
Страници: 383
Цена: 16.00 лв.  13.12 лв. (Отстъпка -18%)

Добави в количка
 
Валентин Велчев е магистър по биология и богословие, редовен докторант към Православния богословски факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий". Автор е на книгите „Кратък исторически и библейски анализ на адвентизма" и „Вяра и наука".

Книгата на Валентин Велчев отстранява вековни заблуди, на първо място сред които е клеветата за несъвместимостта между християнската вяра с нейното учение и науката, както я разбира Новото време. В дебат с налагани натуралистични теории авторът посочва неточности, предвзети интерпретации на факти и произволни спекулации. Но не това е основното. Ударението пада върху изграждането на обосновани хипотези, търсещи отговор на фундаментални въпроси като произхода на вселената, на живота, на мисленето и т.н. Построено едновременно естественонаучно и богословски, изследването се нарежда сред тези, които необходимо трябва да бъдат взимани предвид при подхода към базисните и решаващи теми на съвременната наука.
Проф. дфн Георги Каприев

Книгата „Великият Дизайнер" на Валентин Велчев си поставя амбициозната задача да интерпретира от библейска гледна точка множество факти от физиката и биологията. Целта е да се подкрепят твърденията, че светът е бил сътворен, че той има Творец и цел, и че пред човека като разумна твар със свободна воля стоят морални отговорности и следсмъртна перспектива. На биологията са посветени около 30% от материала, като тази част, освен че е значителна по обем, е и твърде богата на примери. Тук ще се запознаете с научни данни, подкрепящи разбирането за сътворен свят, което е в противовес на еволюционната теория. Изданието попълва съществена празнина в съвременната българска книжнина, уникално е с многообразието на разглежданите обекти, с изобилните исторически и богословски препратки. Всичко това ме кара да препоръчам този интересен труд, който е призван да подтикне критичния и любознателен читател да изпита собствените си представи по темата.
Проф. д-р Христо Гагов
 
Общи условия