(c)2011

Роналдо срещу Меси - надпреварата за най-велик футболист

   Книги ► Художествена литература ► Биографии ► 
Роналдо срещу Меси - надпреварата за най-велик футболист
Aвтор: Джими Бърнс
Издателство: Локус
Година: 2018
ISBN: 9789547832756
Корица: мека
Страници: 534
Цена: 22.00 лв.  17.60 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
Кой е по-добър: Роналдо или Меси? Всеки футболен фен има мнение по въпроса.

През по-голямата част от изминалото десетилетие във футбола не е имало подобно съревнование. Това е пълната им история – от деца, ритащи топка на половин свят разстояние един от друг, до борбата кой ще бъде номер едно, определяща цяла ера в спорта.

Единият е прецизна машина, отвяваща цели отбори с темпото и мощта си. Другият е гений на дрибъла, способен да прави с топката неща, изглеждащи като от друга реалност. Общо двамата са отбелязали над хиляда гола и са печелили Златната топка девет пъти. През изминалите осем сезона делят позицията на най-добър футболист в света и предизвикват бурни спорове кой от двамата заслужава да бъде наречен най-добрият на всички времена. Роналдо срещу Меси на футболния експерт и журналист Джими Бърнс е книгата, нужна ви, за да разберете знаковите футболисти на това поколение.

***

Джими Бърнс е журналист, печелил редица награди, и автор на осем други книги. Роден е в Мадрид през 1953 г. Писал е репортажи за Financial Times, Observer, BBC и Economist, а в началото на 80-те е бил кореспондент на Financial Times в Южна Америка. Книгата му за Аржентина и войната за Фолкландските острови, The Land That Lost its Heroes, печели награда „Съмърсет Моъм” за нехудожествена литература за 1988 г. Живее в Мадрид и Лондон.

***

Роналдо срещу Меси описва по изключителен начин развитието на две от най-емблематичните имена на съвременния футбол, като в детайли вниква в проблемите им от ранна възраст, както у дома, така и при прохождането в спорта.

Голове, мачове, спорове, трансфери или откази показват как и защо Роналдо и Меси са истински революционери във футболната игра. Щастливци сме, че живеем в тяхната ера.

Валери Генов, водещ на Шампионска лига в каналите на bTV

Влиянието на CR7 и LM10 в глобалния свят е сравнимо с това на най-големите политически лидери. Сравнявайки пътя на двамата, Джими Бърнс запазва неутрална позиция и дава възможност на читателя да си изгради пълна представа за личностите на Роналдо и Меси. За техните почитатели книгата предоставя една по-задълбочена и детайлна история, която може да бъде прочетена на един дъх.

Иво Стефанов, спортен журналист, Gong.bg
 
Общи условия