(c)2011

История на Африка

   Книги ► Научна литература ► История ► обща световна история ► 
История на Африка
Aвтор: Кевин Шилингтън
Издателство: Рива
Година: 2017
ISBN: 9789543204670
Корица: мека
Страници: 499
Цена: 30.00 лв.  23.40 лв. (Отстъпка -22%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
"История на Африка" е илюстративно и критично въведение в историята на континента, което отразява най-новите изследвания на стародавното и пленително минало на Африка.

"История на Африка" започва от зората на човешкия род и проследява миналото на континента от древността до съвременността. Изследвана е ранната поява на земеделието от времето, когато Сахара е все още област с открити савани, пасбища и пълноводни реки; царствата на Древен Египет, Аксум и Мерое; суданските империи Гана, Мали и Сонгхай; разпространението и влиянието на исляма; ролята на търговията и традиционната религия в развитието на кралската институция и разгръщането на голямото разнообразие от пастирски, земеделски и ловни общности.

В "История на Африка" авторът избира преднамерено африканската гледна точка върху влиянието на Европа над континента. Прецизната критика на колониалния период е последвана от проучване на проблемите на постколониална Африка в подходящата историческа перспектива, която предлага позитивен поглед към съвременността. В заключителната глава на настоящото второ редактирано издание е проследена и историята на континента през новото хилядолетие.

***
Кевин Шилингтън завършва история в Тринити Колидж, Дъблин, през 1968 г. Преподава в университета на Замбия и в различни гимназии и университети в Африка. Доктор е по история към Лондонския университет. Автор е на много книги, посветени на историята на Африка.
 
Общи условия