(c)2011

Устои в пламъци (издание в два тома във футляр)

   Книги ► Художествена литература ► Исторически ► 
Устои в пламъци (издание в два тома във футляр)
актуално

Aвтор: Кен Фолет
Издателство: ART WINNER
Година: 2017
ISBN: 9786191931101
Корица: мека
Страници: 930
Цена: 35.00 лв.  24.50 лв. (Отстъпка -30%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Великолепното продължение на "Устоите на земята" и "Свят без край".През 1558 година древните камъни на катедралата в Кингсбридж се издигат над град, разкъсан от религиозни размирици. Властта в Англия гравитира между католицизъм и протестантство, благородниците се сражават с простолюдието в изпитание на приятелство, лоялност и любов.

Нед Уилард повече от всичко желае да се ожени за Марджъри Фицджералд. Когато двамата влюбени се оказват на срещуположни страни в религиозния конфликт, разделящ страната, Нед започва работа при принцеса Елизабет Тюдор. След възкачването ? на престола, цяла Европа се обръща срещу Англия. Младата и предвидлива кралица оглавява първата в страната тайна служба, която да я предпазва от опити за покушение, преврат и планове за инвазия. В продължение на половин век любовта между Нед и Марджъри изглежда обречена, докато фанатизмът и насилието властват от Единбург до Женева. Елизабет се придържа към трона и своите принципи, защитена от малка, но отдадена група находчиви шпиони и храбри тайни агенти.

Сега, както и преди, враговете не са враждуващите религии. Истинската битка е между тиранията и толерантността. Между хората, които се опитват да налагат насила възгледите си на останалите, и хората, които уважават вярата на несъгласните с тях.

 
Общи условия