(c)2011

Лиля Брик - любимата жена на Маяковски

   Книги ► Художествена литература ► Биографии ► 
Лиля Брик - любимата жена на Маяковски
Aвтор: Владимир Дядичев
Издателство: Паритет
Година: 2017
ISBN: 9786191531646
Корица: мека
Страници: 248
Цена: 16.99 лв.  13.59 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
Всички намаления на продукти са в сила при поръчка само през сайта ни .Отстъпките от коричните цени са до изчерпване на количествата и са безсрочни!

Лиля Брик отмъква Маяковски от родната си сестра, довежда го в семейството си, и до смъртта на поета те така и живеят заедно: съпрузите Брик и Маяковски! В отношенията им има всичко: нежни признания, които Владимир пише на възлюбената си, и предателство от страна на Лиля, за да запази поета за себе си. Особен, магнетичен чар, остър ум, умение да открива талантите у другите хора и да ги подкрепя, удивителна способност да привлича мъжете, да поддържа изглеждащи невъзможни връзки, живот не според правилата, а според собствените си желания - Лиля Брик притежава всички тези качества.

Наричат я съвременната разгулна мадам Рекамие, смятат я за разрушителка на моралните принципи, обвиняват я за смъртта на Маяковски. Някои я боготворят, а други - презират и мразят. „Злият гений на руската поезия", „музата на руския авангард", „най-прекрасната жена" - коя всъщност е била тя?
 
Общи условия