(c)2011

За западния тероризъм

   Книги ► Публицистика и политика ► Политика ► 
За западния тероризъм
актуално

Aвтор: Ноам Чомски, Андре Влъчек
Издателство: Сиела
Година: 2017
ISBN: 9789542824176
Корица: мека
Страници: 187
Цена: 12.00 лв.  9.00 лв. (Отстъпка -25%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Всички намаления на продукти са в сила при поръчка само през сайта ни .Отстъпките от коричните цени са до изчерпване на количествата и са безсрочни!

Прочутият мислител и политически активист Ноам Чомски отправя изгаряща критика към Запада в книгата „За западния тероризъм”. В разговор с разследващия журналист Андре Влъчек Чомски говори за често премълчаваните жертви на външната политика на САЩ и техните съюзници и изобличава подкрепата, която американското правителство е оказвало на терористични организации през годините. Авторите обсъждат различните лица на съвременната пропаганда, новите методи за водене на война, държавния тероризъм, дроновете и бомбардировките над цивилно население, тежкото наследство от колониализма, намесата на САЩ в политическите процеси в Латинска Америка и Близкия изток, провала на Арабската пролет, както и тенденцията за постепенно отслабване на американската сила зад граница.
Чомски и Влъчек припомнят идването на власт на Пиночет, терора на гръцката военна хунта, престъпленията на подкрепяните от ЦРУ контри в Никарагуа, репресиите в Индонезия, бомбардировките във Виетнам и Лаос, милионите загинали в продължаващата и до днес война в Конго.
Авторите избягват да говорят за добри и лоши, за наши и чужди в международната политика. Вместо това те поглеждат на нея от гледната точка на човешките права и съдбите на хората. Чомски и Влъчек обръщат внимание на онези в Третия свят, които твърде често забравяме и чиито страдания често отсъстват от новинарските емисии, въпреки огромния брой жертви на понякога смятаните за справедливи войни, водени от Запада.
 
Общи условия