(c)2011

История на Стара Вътрешна Азия

   Книги ► Научна литература ► История ► обща световна история ► 
История на Стара Вътрешна Азия
Aвтор: Ищван Вашари
Издателство: Ашур
Година: 2017
ISBN: 9786197357042
Корица: мека
Страници: 279
Цена: 25.00 лв.  18.75 лв. (Отстъпка -25%)

Добави в количка
 
Всички намаления на продукти са в сила при поръчка само през сайта ни .Отстъпките от коричните цени са до изчерпване на количествата и са безсрочни!

Историята на народите, които от време на време се появяват в източните краища на Европа - хуни, авари, българи, маджари или татаро-монголи - започва в сърцето на Азия. Европейците се запознават с тези народи едва в края на историческия им път, а азиатското им минало в повечето случаи остава пълна загадка. Тъй като самите унгарци са с източен произход, историята на източните народи е особено интересна за тях, затова не е случайно, че унгарските учени имат голям принос в изследването на Вътрешна Азия и най-вече на „главните действащи лица“ - тюркските и монголските народи. До момента са издадени много самостоятелни книги, монографии, статии за отделни епохи и народи, но настоящият труд е първото обобщение на унгарски език на историята на тази огромна територия от индоевропейските сарматски народи до монголското нашествие в началото на XIII в. Към всяка от главите на книгата има библиография, а географската карта, хронологичната таблица и показалецът улесняват работата с разнопосочната материя.
Ищван Baшapu е професор по тюркология в университета „Йотвош Лоранд“, Будапеща. Автор на множество изследвания върху историята на номадските народи от Средновековието, както и на книгите „Az Агапу Hordo/Златната орда” (1986), „Az Агапу Horda kancellaridja/Канцелаpuята на Златната орда” (1987) (на унгарски език) и „Cumans and Tatars. Oriental Military in the Pre-Ottoman Balkans, 1185 - 1365„, (2005). Посланик на Унгария в Турция (1991 - 1995) и в Иран (1999 - 2003).
 
Общи условия