(c)2011

Распутин и залезът на Романови

   Книги ► Художествена литература ► Биографии ► 
Распутин и залезът на Романови
Aвтор: Дъглас Смит
Издателство: Милениум
Година: 2017
ISBN: 9789545154171
Корица: мека
Страници: 601
Цена: 30.00 лв.  22.50 лв. (Отстъпка -25%)

Добави в количка
 
Всички намаления на продукти са в сила при поръчка само през сайта ни .Отстъпките от коричните цени са до изчерпване на количествата и са безсрочни!

Дъглас Смит е международно признат специалист по руска история, автор на пет исторически книги. Работи в Държавния департамент на САЩ, в СССР, а по-късно и като специален анализатор на събитията от Русия в Мюнхен и в Сиатъл. Женен, с две деца.

Сто години след убийството на Распутин в масовото съзнание той все още е олицетворение на злото, романтично-демоничен герой от попкултурата и образ с разнородни превъплъщения в социалния, религиозния и политическия живот на съвременна Русия. Това е убийство, което слага край на династията Романови и на монархията въобще, като не само сбъдва думите на самия Распутин приживе, но и отваря път за радикални исторически промени в държавата и по света за десетилетия напред. Това убийство, парадоксално, е посрещнато с възхвали и възторг, с очакването, че така ще се решат проблемите на страната. Но Распутин не е причината за тези проблеми, а само един от симптомите им. Всичко останало е истинският дух на Русия - „страна, в която всяка радост изисква смърт, а всяка крачка напред стъпва върху трупове“.

„Ако се вълнувате от истината за домашния пророк и лечител на Романови, това е книгата, която трябва да прочетете“.
Борис Акунин, писател

„Най-доброто, най-пълното и най-точното изследване върху Распутин, което успява да го представи през различните гледни точки и да обясни как фактите за него се превръщат в мит“.
Робърт К. Маси, историк и биограф, носител на „Пулицър “ и на „Карнеги “

„Забележителен научен труд, увлекателно четиво, педантично криминално разследване и прекрасна социална панорама от последните години на имперска Русия - това е книгата на Дъглас Смит“.
 
Общи условия