(c)2011

Михаил Скобелев. Биографичен очерк

   Книги ► Художествена литература ► Биографии ► 
Михаил Скобелев. Биографичен очерк
Aвтор: М. М. Филипов
Издателство: Паритет
Година: 2017
ISBN: 9786191531523
Корица: мека
Страници: 211
Цена: 15.99 лв.  12.79 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
Намалението важи до изчерпване на количествата и не е обвързано със срок!

Генерал Михаил Скобелев, превърнал се в легенда още приживе, е участник във военните действия в Средна Азия и Кавказ, герой от Руско-турската война, битките при Плевен, Шипка и Шейново, които му носят славата на пълководец и любовта на руския и българския народ.
В негова чест в центъра на Москва, на Тверския площад, с народни пари е издигнат негов паметник. За съжаление, пет години след тържественото му откриване е съборен от болшевиките.
Този биографичен очерк е издаден в Санкт Петербург преди повече от сто години от Ф. Павленков в поредицата „Животът на забележителните хора“. Написан в новия за онова време жанр на поетичната хроника и историко-културното изследване, очеркът запазва ценността си и до днес. Адресиран за обикновените хора, за руската провинция, той представлява интерес не само за библиофилите, но и за най-широк читателски кръг. Въз основа на спомени на съвременници и участници в събитията авторът изгражда своя оригинална концепция за личността на легендарния „бял генерал”.
В книгата са включени и спомените за Скобелев на художника В. Верешчагин, участник в Руско-турската война.
 
Общи условия