(c)2011

Финансово право - пето издание

   Книги ► Икономика, право, счетоводство ► Правна литература ► коментари ► 
Финансово право - пето издание
Aвтор: Иван Стоянов
Издателство: Сиела
Година: 2017
ISBN: 9789542822424
Корица: мека
Страници: 516
Цена: 25.00 лв.  18.75 лв. (Отстъпка -25%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
За първи път учебник по финансово право се издава в четири части: обща част, специална част, конституционно правосъдие в сферата на публичните финанси, казуси. Учебникът обхваща и изяснява всички институти на ФП. Особе­но актуална е глава „Управление на държавния дълг (Прав­ни аспекти)“ – някои западни автори говорят за „планина от дългове“. Това, както и други разработки, придава монографичен характер на учебника. Разработените казуси, редица­та решения на ВАС и на КС, както и предложенията de lege ferenda засилват практическата насоченост на учебника.

Финансовото право съдържа в себе си логическата и сложна връзка между финанси и право. В условията на продължа­ваща световна финансова криза въпросите на публичните фи­нанси и на финансовото законодателство придобиват особена актуалност.

Учебникът може да се ползва не само от студенти – юристи и икономисти, но и от докторанти, специалисти от практиката и от всички, които проявяват интерес към „най-деликатната работа в управлението на съвременната държава“.
 
Общи условия