(c)2011

Пазарната оценка на труда

   Книги ► Икономика, право, счетоводство ► Правна литература ► коментари ► 
Пазарната оценка на труда
Aвтор: Проф. д.ик.н. Мария Сотирова, Пламен Димитров
Издателство: Труд и право
Година: 2016
Корица: мека
Страници: 392
Цена: 18.00 лв.  14.40 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
Книгата съдържа цялостно и многопластово изследване в теоретико-приложен план на проблемите на заплащането на труда. При това изследването се базира на разбиранията за работната заплата като доход от труд, който се формира на пазара на труда и е фактор както в общото пазарно равновесие, така и в социалните отношения.
Акцент в разработката са теоретичните и приложни методи за икономически анализ на пазарното формиране на цената на труда и неговата справедлива оценка.
Задълбоченият характер на разработката, богатият емпиричен инструментариум и акцентирането върху конкретната пазарна и социална действителност у нас допринасят за развитието на социалния диалог и правят изданието изключително полезно в процеса на колективното договаряне на работната заплата и допринасят за развитието на социалния диалог.

Книгата ще бъде несъмнено интересна и полезна за всички, които се занимават с проблемите на труда и участват в социалния диалог: работодатели и синдикалисти, експерти в държавни структури, специалисти по труд и човешки ресурси, преподаватели и студенти.
 
Общи условия