(c)2011

Робството и българското наказателно право

   Книги ► Икономика, право, счетоводство ► Правна литература ► право ► 
Робството и българското наказателно право
Aвтор: Борис Виан
Издателство: Сиела
Година: 2016
ISBN: 9789542820185
Корица: мека
Страници: 212
Цена: 14.00 лв.  10.50 лв. (Отстъпка -25%)

Добави в количка
 
В съвременното общество фокусът на наказателното право е концентриран в защитата на човека. Няма друга ценност, защитата на която в по-голяма степен да оправдава използването на наказателната репресия. В Българския Наказателен кодекс като че ли няма основно човешко право, което да не е получило защита.

Освен когато човекът бъде лишен от всички свои социални характеристики и се превърне във вещ.

В настоящата монография са разгледани съвременните аспекти на робството на базата на някои тенденции (като „пазарите на булки“, нарастването на бедността и неграмотността, упадъкът на моралните ценности, зависимостите от кланов и икономически характер),които се зараждат в обществото и могат да се проявят твърде болезнено под формата на практики, сходни с робството.

Откроени са някои въпроси на правната уредба на трафика на хора, често пъти наричан „модерното робство“.Въпреки използваните в НК понятия,международното право не изключва възможността да третираме някои от формите на трафика на хора като заробване. Обстоятелството, че българският законодател някак срамежливо се е отклонил от това понятие не означава, че неговите правни характеристики не бива да бъдат изяснени. Няма как да се разбере докрай трафикът на хора, ако не се очертае съотношението му с робството и обичаите, сходни с робството

Тегло: 0.1650 кг.
 
Общи условия