(c)2011

Стъкленият меч

   Книги ► Художествена литература ► Фантастика и фентъзи ► 
Стъкленият меч
Aвтор: Виктория Айвярд
Издателство: Сиела
Година: 2016
ISBN: 9789542819967
Корица: мека
Цена: 14.90 лв.  11.18 лв. (Отстъпка -25%)

Добави в количка
 
Очакваното продължение на хита "Алена кралица"!Кръвта на Мер Бароу е червена – червена като на простолюдието. Но уменията ѝ да подчинява електричеството са я превърнали в смъртоносно оръжие, което сребърнокръвният елит иска да впрегне в своите цели.

Кралската фамилия я обявява за измамница, за лъжа. Отрича самата мисъл, че червената и сребърната кръв могат да бъдат равни. Но докато бяга от двореца, Мер открива разтърсваща истина – тя не е единствената от вида си. Мер започва да набира малка войска от други червенокръвни със специални способности, за да ги поведе срещу тираничните им господари.

Това се оказва трънлив път. Трудно ѝ е да избегне опасността да се превърне в същото чудовище като тези, които се опитва да срази. С всеки следващ спасен от кръвожадния взор на новия крал властта на Мер се затвърждава – ала положението ѝ става все по-нестабилно. Дали тежестта на животите, пожертвани в името на бунта, ще я смаже? Или коварството и предателствата са направили сърцето ѝ неподвластно на разкаяние
 
Общи условия