(c)2011

Револверите - справочник 3 част

   Книги ► Техническа литература ► Оръжие ► 
Револверите - справочник 3 част
Aвтор: Георги Маринов
Издателство: Валя-М
Година: 2005
Корица: мека
Страници: 256
Цена: 13.50 лв.  11.47 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Третият том на справочника на оръжейния любител и колекционер е продължение на многотомното издание, предназначено за широк кръг читатели, имащи професионално и любителско отношение към оръжието. Той включва продължение на информацията, изложена в том втори за белгийските револвери, както и информация за револверите, изработвани в останалите страни. Стремежът на автора е да представи обобщени данни за револверите, използваните от тях боеприпаси и най-често нанасяните надписи, маркировки и фирмени клейма.
На читателя ще направи впечатление, че има определено повторение при представянето на някои видове патрони в отделните глави на изданието. Това не е случайно. Много патрони си приличат по външен вид и не винаги могат да бъдат точно идентифицирани по наименование, схема, чертеж или по снимка. Затова с риск да бъде упрекнат в необосновано увеличаване на обема на изданието, авторът предпочита да бъде максимално полезен на читателите, представяйки патроните след определени групи револвери.
Информацията е представена по държави. В популярен вид са описани характерните особености във външния вид, конструкцията и действието на механизмите на револверите. Освен това са изложени данни за някои фирми и конструктори, които правят справочника по-приятен за четене, а освен това води до задоволяване на вкусовете на по-широка аудитория.
Както в уводите на всяко издание от същия автор, така и в настоящия увод, се прави уговорката, че представената информация не може да бъде абсолютно пълна и точна. Това не е по силите на никого. Освен това, в света са изработвани толкова много револвери, че няколко тома едва ли биха събрали информацията за тях. Авторът се е стремил да покаже само тези, които са атрактивни, които могат да се срещнат по българските земи и които представляват интерес за колекционерите и любителите.

 
Общи условия