(c)2011

Личната библиотека на Хитлер

   Книги ► Научна литература ► История ► обща световна история ► 
Личната библиотека на Хитлер
Aвтор: Тимъти У. Райбек
Издателство: Рива
Година: 2015
ISBN: 9789543205103
Корица: мека
Страници: 344
Цена: 16.00 лв.  12.64 лв. (Отстъпка -21%)

Добави в количка
 
Тимъти У. Райбек е автор на "Последният оцелял: Уроците на Дахау". Негови статии са публикувани от The New York Monthly, The New Yorker, The Wall Street Journal и The New York Times. Той е един от съоснователите на Международния институт за историческа справедливост и помирение в Хага и живее в Париж заедно с жена си и трите си дец

Изискано написана... прецизно обоснована... завладяваща... предизвикателна...

- Иън Кершоу, The New York Sun

Райбек пише умело и с пестеливи думи нахвърля щрихите на историята и прехода на бъдещия диктатор от млад доброволец до твърд и разочарован войник.

- The Boston Globe

Райбек не предлага поредната обширна биография. Подхождайки към личността на Хитлер от един неочакван ъгъл, той хвърля повече светлина върху него, отколкото много от цялостните проучвания.

- Джон Уилсън, Christianity Today

Делото на Райбек си заслужава: когато човек прочете тази неголяма и стегната книга, той усеща, че е успял да се проумее интелектуалеца - или псевдоинтелектуалеца - който успява да убеди една от най-високо образованите нации на Европа да обяви война на цялата цивилизация и да се опита да унищожи евреите...

- The New Republic

Поглъщащо четиво за един читател, който усеща своето призвание да обича книгите, но това не му пречи да ги изгаря.

- Newsday

Райбек успява да превърне четенето на Хитлер в прочит на Хитлер - на неговото съзнание, на маниите му и на промените в него.

- Рон Розенбаум, автор на "Да се обясни Хитлер" ("Explaining Hitler")

"Хитлер и неговата библиотека" е важна за всеки, който се интересува от въздействието на книгите върху нас. Книгата е задължително четиво и за всеки, който се съмнява в силата, с която писаното слово води въображението към добро или зло.

- Sacramento Ness & Review (Най-добра книга на 2008 г.)
 
Общи условия