(c)2011

Правото в неговата цялост

   Книги ► Икономика, право, счетоводство ► Правна литература ► право ► 
Правото в неговата цялост
Aвтор: Михайлина Михайлова
Издателство: Фенея
Година: 2015
ISBN: 9786191630240
Корица: мека
Страници: 148
Цена: 11.00 лв.  9.02 лв. (Отстъпка -18%)

Добави в количка
 
Правото в своята завършеност и пълнота е цялост, но правната наука досега не прави опит да го види по този начин. Възможно е и днес темата за неговата цялост да изглежда за някои парадоксална, макар да сме в епохата на глобализъм, когато цялостта е важен белег на големите и малките неща.
Глобализмът се проектира върху планетарното пространство и върху живота на планетарното човечество, но това не му пречи да се вглежда в процесите, протичащи на микрониво и да създава монотехнологии. Темата "цялост" се вписва във времето и в духа на днешната цивилизация, а той влияе върху начина, по който се мисли за правото.
Цялостта е универсална категория, която отразява фундаментално състояние на нещата и света. Това определя нейната значимост. Няма как да се получи истинно познание за правото, без да бъде обхванато в неговата пълнота и без да бъдат откроени частите на неговата вътрешна структура с тяхната цивилизационна натовареност и взаимодействие.
Цялостта е закон на битието. Подведено е под този закон. Затова е фундаментална категория на мислене и на философията. Правната наука е длъжна да вземе това под внимание и не би следвало да загърбва темата.

 
Общи условия