(c)2011

Строителите на съвременна България. Неиздаван ръкопис

   Книги ► Художествена литература ► Български автори ► Биографии ► 
Строителите на съвременна България. Неиздаван ръкопис
актуално

Aвтор: Симеон Радев
Издателство: SkyPrint
Година: 2015
ISBN: 9789543901104
Корица: твърда
Страници: 488
Цена: 34.95 лв.  26.21 лв. (Отстъпка -25%)

Добави в количка
 
тегло 0.9 кг

С този том читателите за първи път ще се докоснат до един непознат шедьовър, запазен в архивната съкровищница на Симеон Радев. Той завършва неповторимия летопис „Строителите на съвременна България”, като същевременно слага край на мистерията около една от най-българските книги.
„Произходът на съвременна България“ представлява въведение или казано с думите на Симеон Радев „увод“ към „Строителите“. Целта му е да покаже приемствеността на личности и на идеи от времето на Българското възраждане в следващия следосвобожденчески период. Излезли изпод майсторското перо на автора пред нас израстват по неповторим начин пълнокръвните образи на титаните на нашата национална революция Васил Левски, Георги С. Раковски, Любен Каравелов и Христо Ботев.
„Руско-българският конфликт и дипломацията (1886–1887 г.)“ представлява също завършено изследване, изградено главно на основата на недостъпни и непознати за българските изследователи чуждестранни документи. Тук главни герои са Стефан Стамболов, Петко Каравелов и Драган Цанков – великата тройка на българския политически либерализъм – намиращи се в една от най-екстремните ситуации в нашата история, когато българският въпрос е в центъра на световната политика.
 
Общи условия