(c)2011

Енциклопедия на електрониката - том IV: Комуникации - Принципи, системи и мрежи

   Книги ► Техническа литература ► Електроника и електротехника ► 
Енциклопедия на електрониката - том IV: Комуникации - Принципи, системи и мрежи
Aвтор: Йордан Тренков
Издателство: Техника
Година: 2014
ISBN: 9789540307060
Корица: твърда
Страници: 850
Цена: 35.00 лв.  28.70 лв. (Отстъпка -18%)

Добави в количка
 
Пред вас е четвъртият том от енциклопедия на електрониката. Тя се състои от четири книги, посветени на различни електронни елементи, сензори, интегрални схеми, компютри, дискове, ленти и средства за комуникации - телеграф и телефон, радио и телевизия, клетъчни мобилни мрежи, сателитни връзки, компютърни мрежи и интернет. Описано е и развитието на българската изчислителна техника и микроелектроника.
Енциклопедията е написана от автор с голям практически опит и непосредствен участник в създаването на българската електроника. Резултат е от дългогодишно изследване на историята на електронно-информационната революция.
Книгите са предназначени за всички любознателни хора, които обичат техниката и историята. Специалисти и студенти могат да извлекат голяма полза, тъй като в тях е систематизирана много информация за електрониката и комуникациите.
Том IV е богато илюстриран с над 880 фигури и снимки. Историята на събитията е представена в 21 тематични хронологии. Включени са кратки биографии на 140 личности с най-значим принос за развитието на комуникациите - това чудо на електрониката, което свързва милиарди хора, компютри, машини и сензори от всички точки на света.

 
Общи условия