(c)2011

Кръв, кости и масло

   Книги ► Художествена литература ► Биографии ► 
Кръв, кости и масло
Aвтор: Габриел Хамилтън
Издателство: Гурме Пи Си Ти И
Година: 2013
ISBN: 9789542917335
Корица: мека
Страници: 368
Цена: 15.00 лв.  11.55 лв. (Отстъпка -23%)

Добави в количка
 
тегло 0.300 кг

"Кръв, кости и масло" е непоколебимо и лирично четиво. Своята история Габриел Хамилтън разказва с необикновена искреност, вдъхновение, хумор и страст. И ако вечерята в ресторант Prune на Хамилтън в нюйоркския Ист Вилидж е вълшебно преживяване на сетивата, то нейният едновременно епичен и интимен роман е рядко срещано удоволствие за душата.

Преди Габриел Хамилтън да отвори успешния си малък ресторант в Ню Йоркс, тя прекарва двадесет бурни години, белязани от идилично детство и трудна младост, преминала в непокорство, дрога, сексуални търсения, временна заетост в ресторантски кухни и барове по света.

Чувството за лекота и удобство в кухнята за закодирани у нея от ранна възраст, когато родителите й организират многолюдни партита с аромат на печени агнета, дим от ябълково дърво и марината с чесън и розмарин - ухания, станали част от съществото й.

Книгата следва едно необичайно пътешествие през различните кухни, които авторката обитава: селската кухня от нейното детство; кухните от Франция, Гърция и Турция, където често я хранят непознати и където усвоява същността на ресторантьорството; бездушните кетъринг фабрики, които й помагат да плаща наема си; собствената й кухня в Prune със стотиците неочаквани предизвикателства,; кухнята на италианската й свекърва като свързващо звено между щастливото детство и собственото й бъдещо семейство - резултат от труден брак, дал й въпреки всичко богати и трайни дивиденти.
 
Общи условия