(c)2011

Поп фолк

   Книги ► Изкуство ► Музика ► музикална критика ► 
Поп фолк
Aвтор: Дея Йорданова
Издателство: Слънце
Година: 2005
Корица: мека
Страници: 248
Цена: 8.00 лв.  6.80 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
"Поп фолк" е книга не само за света на тази музика и неговите герои. Това е роман за реалния живот в България, такъв, какъвто го познаваме от последните 10 - 15 години.
Албена е обикновено момиче, което мечтае за хубав и осигурен живот. За да постигне мечтата си, тя става фолк певица. Събитията се развиват във времето на зараждането на поп фолк музиката в България. Така привлекателното момиче бързо успява да се наложи и да се превърне в звезда. Но на каква цена?
Героинята става любовница на мафиот и попада в един свят на спречкване на интереси, незачитане на човешкото достойнство, унижения, мошеничества, убийства…Албена разбира, че от този свят човек не може да се измъкне, дори и да иска. Съдбата й напомня много живота на Ирина от романа "Тютюн" - тя става жертва на времето, обстоятелствата и… своите собствени амбиции.
Но в този свят има и красиви моменти. Има стремеж към усъвършенстване и професионализъм, приятелство и помощ в трудни моменти. Във вихъра от блясък, пари и насилие Албена среща Мария - една сродна душа, която също търси своето място под слънцето и мечтае да се реализира…

Авторката Дея Йорданова е родена в гр. Велико Търново през 1971 г. Завършила е специалност публична реч в НАТФИЗ "Кр. Сарафов". Работила е като главен редактор на "Наука, образование и култура" в Нова телевизия, като PR на различни български музиканти и като програмен директор на Балкан българска телевизия.

 
Общи условия