(c)2011

Курс по търговско право

   Книги ► Икономика, право, счетоводство ► Правна литература ► коментари ► 
Курс по търговско право
Aвтор: Рая Илиева, Александър Иванов
Издателство: Сиела
Година: 2013
ISBN: 9789542813101
Корица: мека
Страници: 396
Цена: 20.00 лв.  15.40 лв. (Отстъпка -23%)

Добави в количка
 
Тегло 0.420 кг

Курс по търговско право е подходящ наръчник за студенти от специалност Право, който има за цел да им помогне в обучението по търговско право.

За разлика от останалите учебници и учебни помагала, посветени на търговското право, този има преимущество в следните две насоки: изложение, което е „разтоварено” до минимум от теория, и прецизен подбор на съдебната практика.

Във встъпителната част се прави обща характеристика на понятието за търговско право, възникването и тенденциите в развитието му, принципите и източниците.

Основната част на книгата е посветена на субектите на търговското право, търговската правоспособност, търговския регистър и търговското представителство.

Детайлно са разгледани общите положения на търговските дружества, както и отделните видове търговци, обединения от търговци и кооперацията.

Последната част на книгата представя въпросите, свързани с преобразуването и ликвидацията на търговски дружества и всички последици, съпътстващи тези дейности.

Курсът е резултат на научния и практическия опит на авторите доц. д-р Рая Илиева и доц. д-р Александър Иванов - преподаватели по Гражданско право, Търговско право и Търговски сделки и несъстоятелност в ЮЗУ „Неофит Рилски”- Благоевград.
 
Общи условия