(c)2011

Жаклин Кенеди. Исторически разговори за живота с Джон Ф. Кенеди

   Книги ► Художествена литература ► Български автори ► Биографии ► 
Жаклин Кенеди. Исторически разговори за живота с Джон Ф. Кенеди
Издателство: Сиела
Година: 2012
ISBN: 9789542811381
Корица: мека
Страници: 360
Цена: 18.00 лв.  13.86 лв. (Отстъпка -23%)

Добави в количка
 
Тегло 0.550 кг

Едва през 2011г. книгата е публикувана в САЩ като част от честванията по повод петдесетата годишнина от встъпването на Кенеди в длъжност. Тя отразява както личния живот на първото семейство, така и политическите събития на деня, напрежението на Студената война, Кубинската криза, при която светът се изправя на ръба на ядрена война. Ярко и непосредствено са обрисувани фигурите, определяли историята на онази епоха – Шарл дьо Гол, Никита Хрушчов, Джавахарлал Неру.

Пред читателя се разкрива един образ, напълно различен от познатата ни мълчалива модна икона. Жаклин, 34-годишна и наскоро овдовяла, е твърдо решена да изложи своите най-съкровени мисли пред историята.

Всяка политика е местна – и лична. Тези интервюта са безценен поглед „от кухнята” на живота в Белия дом от времето на Кенеди. Поглед, който никога досега не е представян така интимно от страна на една Първа дама.

Kirkus Reviews

Книгата… руши алабастровия образ, който всички ние имаме за Джаки. Тя разкрива една хитроумна, понякога саркастична, политически любопитна първа дама, с ясно мнение за всеки един около себе си.

The Washington Post

О, Джаки! Хапливи шеги за лесбийки, нападки срещу Чърчил и Рузвелт. Личните записи на Първата дама шокират либерална Америка.

Daily Mail
 
Общи условия