(c)2011

Хитлер и тайните общества

   Книги ► Художествена литература ► Български автори ► Биографии ► 
Хитлер и тайните общества
Aвтор: Филип Валод
Издателство: Фама
Година: 2012
ISBN: 9789545974137
Корица: мека
Страници: 224
Цена: 14.00 лв.  10.78 лв. (Отстъпка -23%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Тегло 0.290 кг

Как Хитлер започва да мисли, да въплъщава Върховното същество, избрано да прочисти човечеството и да го поведе по бляскавия път, озарен от светлината на арийската раса?
Това се опитва да обясни тази книга.
Как Адолф Шикългрубер, младежът, провалил се на всички изпити, войникът, недостигнал чин, по-висок от ефрейтор, успява да се превърне във Фюрера, обожаван от 60-милионен народ? Кой всъщност е сътворил Хитлер?
Отговорът поне отчасти се съдържа във връзките му с различни окултни общества. Като млад художник във Виена той става член на Ордена на Новия храм, а след Първата световна война се присъединява към Обществото "Туле", в чиято доктрина се преплитат идеите на тамплиерите, илюминатите, тевтонците и розенкройцерите, на Поклонниците на Слънцето, на Обществото "Златната зора", на Обществото "Врил", на античната Атлантида и мита за Крайния север и чистата раса, а целта му е да добие власт над света чрез познанието на големите тайни в историята.
И макар че след като става канцлер на Третия райх, Хитлер се избавя от по-раншните си наставници начело с Дитрих Екарт, и дори през 1937 г. забранява тайните общества, той все пак продължава да се допитва до астролози и магове,чиито предсказания влияят на политическите му решения.
 
Общи условия