(c)2011

Сексуални престъпления срещу деца

   Книги ► Икономика, право, счетоводство ► Правна литература ► право ► 
Сексуални престъпления срещу деца
Aвтор: Иван Ранчев
Издателство: Фенея
Година: 2012
ISBN: 978954949989
Корица: мека
Страници: 200
Цена: 12.80 лв.  10.88 лв. (Отстъпка -15%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Тегло 0.230 кг

"В изложението се постарах да проследя историческото развитие на тази материя по българските земи. Спрях се на психиатричните и на психологичните предпоставки за възникване на явлението, на криминологичните аспекти и си позволих да дам някои практически насоки към работата на органите на досъдебното и съдебното производство.
В основата на монографията поставих анализа на актуалното ни наказателно законопроизводство, сравнено с това в други държави по света. Съпоставката за съжаление не беше в полза на българския законодател, което ми даде възможност да дам предложения за преодоляването на някои неправилни нормативни решения в областта на наказателното ни право.

В сегашния момент у нас е неоспорима тенденцията към задълбочаване на отрицателната обществена реакция срещу работата на правоохранителните органи в борбата с престъпленията, свързани със сексуалното насилие срещу деца. Дългогодишният ми опит като следовател и като съдия на почти всички нива от съдебната система, както и защитената научна степен, ми позволиха да изследвам тази болезнена тематика, с което се надявам да бъде полезен на практикуващите колеги-юристи."

Иван Ранчев
 
Общи условия