(c)2011

Българска национална история - том 1: Българските земи през древността

   Книги ► Научна литература ► История ► история на България ► 
Българска национална история - том 1: Българските земи през древността
Издателство: Абагар
Година: 2011
ISBN: 9789544279509
Корица: твърда
Страници: 940
Цена: 40.00 лв.  34.00 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Ширина: 17
Дължина: 24
Тегло: 1.5

Българската национална история е многотомно издание на Българската академия на науките и изкуствата, респективно на нейния научен център по българистика и на Научния институт по българска националнаа история, и издателство Абагар - Велико Търново.

Целта на изданието е да бъде представна цялостно и с оглед на съвременни виждания пред широк кръг читатели и специалисти историци няколкохилядолетната история на днените българи и техните предци - древните българи, траки и славяни, както и на създадените от българите могъщи империи - Стара Велика България, Дунавска България и Волжка България. Включването на историята на Волжка България в общобългарското историческо наследство има за цел да бъде категорично преодоляно дистанцирането от него по политически съображения във времето на тоталитаризма.

Стремежът на авторския колектив е научните разработки, заложени в тази история, да отразяват обективно историческите процеси, като се освободят от налаганите в миналото партийно-политически идеологеми и оценки на личностите и събитията. Само по такъв начин ще бъдем в състояние да вникнем в историческите процеси, ролята и значението на водещите личности и събития.

Особено място се отделя на пренебрегвани в миналото факти от националната ни история.
 
Общи условия