(c)2011

Винена афера

   Книги ► Художествена литература ► Криминална ► 
Винена афера
Aвтор: Питър Мейл
Издателство: Гурме пъблишинг
Година: 2011
ISBN: 9789542917144
Корица: мека
Цена: 14.00 лв.  10.78 лв. (Отстъпка -23%)

Добави в количка
 
Човек започва с гледането на "Добра година" със странно избрания за ролята Ръсел Кроу, прочита книгата, по която е екранизацията, и след това започва да търси друго за четене от Мейл.

И попада на "Винена афера" (дълбоко в себе си я е чакал с нетърпение), която съвсем скоро ще бъде публикувана и на български. Започва с дребните сутрешни ритуали на Дани Рот, преминава през кражбата на уникална винена колекция (скромничка - само няколко бутилки за 3 млн. долара) и стига до приключенеца Сам Левит, за когото съперничеството между двете му големи страсти - към виното и към престъплението - е основен двигател на ежедневието.

От тук нататък картинката е традиционна за Мейл - красива жена за катализатор, остър като бръснач ум на главния герой, който трябва да бъде по-лош от лошия, за да успее, и с(т)илен финал с неочакван обрат. Главният герой е наистина готин много удобен за "разработване" - първо е бил добър, решил е да стане лош и като му омръзва - пак се връща на страната на добрите. Чудесна причина отново да поизвърши нещо "неправилно" по някое време.

"Винена афера" обаче е още по-красива от "Добра година" - Левит и компания не стоят в красиво френско провансалско селце, а обикалят най-добрите изби в Бордо, за да търсят изчезналата колекция, главният герой е наистина сечащо пипе, а злодеят - той не е просто гениален, а напълно недосегаем.

…Звучи като страхотна основа за романтичен кримифилм с нежно-напрегнат саундтрак и Колин Феръл в главната роля и примерно Ева Мендес като секси застрахователката
 
Общи условия