(c)2011

Етажна собственост

   Книги ► Икономика, право, счетоводство ► Правна литература ► закони и нормативни актове ► 
Етажна собственост
Aвтор: Колектив
Издателство: Сиби
Година: 2011
ISBN: 9789547307322
Корица: мека
Страници: 120
Цена: 4.30 лв.  3.65 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
3. издание към 26 юли 2011 г.

Поместен е Законът за управление на етажната собственост, който урежда отношенията, свързани с управлението на общите части на сгради в режим на етажна собственост - права и задължения на собствениците, ползвателите и обитателите, форми и органи на управление, изпълнение и контрол на приетите решения, особени задължения във връзка с ремонта, обновяването и поддържането на общите части.
Като основен акт, уреждащ собствеността, другите вещни права, владението и вписванията, присъства и Законът за собствеността.
Включени са и Наредба № 6 за определяне на прилежащата площ към сгради в режим на етажна собственост в квартали с комплексно застрояване и примерен правилник за вътрешния ред в етажната собственост.
В информационното приложение са поместени извлечения от други закони, които засягат отношенията в етажната собственост – адресна регистрация, преустройства в етажната собственост, задължения на собствениците, отглеждащи домашни любимци.
Текстовете на Закона за управление на етажната собственост са анотирани с множество вътрешни препращания, препращания към други нормативни актове и обяснителни бележки.
 
Общи условия