(c)2011

Криминалистика. Ключови понятия. Доказателства и разследвания

   Книги ► Икономика, право, счетоводство ► Правна литература ► право ► 
Криминалистика. Ключови понятия. Доказателства и разследвания
Aвтор: Ангел Биков
Издателство: Труд
Година: 2011
ISBN: 9789543980758
Корица: мека
Страници: 228
Цена: 11.99 лв.  10.19 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Тази книга е безценно учебно помагало за бъдещите и настоящите дознатели и юристи, както и за студентите по право, и удобен справочник за разследващите органи по време на огледа на местопроизшествието и разследването на различни видове престъпления.
Тя ще намери приложение в практиката при организирането и насочването на действията в правилна и методично-процесуално издържана насока, както и при назначаването на експертизи и отправянето на веществените доказателства към криминалистичните лаборатории.
В книгата е отделено значително място на практическите действия по време на огледа: откриването, изследването, фиксирането и изземването на следите и другите веществени доказателства. Описани са всички макро-и микроследи на местопроизшествието, както и експертизите, на които те подлежат, документни изследвания и др.
В приложение са извадени всички образци на протоколи (документи), съпътстващи процеса на разследването.
Кратко и конспективно са изложени и сведения за част от промените в Наказателно-процесуалния кодекс, за огледа на местопроизшествието като вид процесуално действие, за методите, прийомите и техническите средства за криминалистичното изследване на местопроизшествието.
 
Общи условия