(c)2011

Шум

   Книги ► Художествена литература ► Други ► 
Шум
Aвтор: Ханс Хенрик Льойке
Издателство: Делакорт
Година: 2011
ISBN: 9789546900180
Корица: мека
Страници: 256
Цена: 12.00 лв.  10.20 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Природно бедствие на Слънцето предизвиква топенето на ледовете по земните полюси и покачването на морското равнище по цялата Земя, а последиците са безумни катастрофи по ниско разположените територии. Същевременно електрическата апаратура от всякакъв род е извън строя. С други думи компютърно управляваният ни свят се е сринал, завличайки и основите на индустриалната ни култура. Колониите ни на Луната и Марс също са засегнати от мощните слънчеви изригвания. Военните оказват натиск за радикални решения.

Посред всичко това живее Марк Вернстрьом, млад слаботоков инженер от Швеция, заподозрян в убийството на няколко млади момичета. Полицията му дава шанс да спаси себе си, като участва в разследването…

Ханс Хенрик Льойке е роден през лятото на 1964 г. в Копенхаген. Следва в Академията по изкуствата, работи и пътува в страните от Средиземноморието, Близкия изток и Африка. Започва да пише след завръщането си в Дания. Член е на датската Асоциация на писателите и един от основателите на Асоциация Фантастика в кралството.

Прозата на Льойке балансира на ръба на фантастичното с отправки към всекидневния реализъм, както и към далечните галактики. Издържана в език, обогатен с лирични тонове, историите му са живописни и богати, с рядка емоционална наситеност. Европейските литературни критици определят, че Ханс Хенрик Льойке принадлежи към елита на датските писатели. Х. Х. Льойке се самоопределя като "писател от новата вълна". Пише по проблемите на историята на науките и на технологиите. Обявен е за най–добрия литератор сред всички датски фантасти.

Номиниран е за най-добър европейски писател на научна фантастика за 2007 година.
 
Общи условия