(c)2011
Общи Условия
ОБЩИ УСЛОВИЯ
След задаването на бутона "Съгласен с общите условия " декларирате , че не сте против да използваме Личните ви данни , за да можем да доставим поръчката.


Виртуалната книжарница " Лексико" и реалните ни книжарници са отделни книжарници.Поръчката през сайта не означава , че дадения продукт го има наличен в двете ни реални книжарници.

Всички намаления на продукти са в сила при поръчка само през сайта ни .Отстъпките от коричните цени са до изчерпване на количествата и са безсрочни!

Всички книги маркирани с " Промоция " в заглавието на книгата са единични бройки и намалението важи до първа продажба.Програмата ни не е автоматична да ги премахне веднага и затова ги премахваме ръчно и може да има малко забавяне. В такъв случай ви се обаждаме за да ви информираме.

При поръчка на 3 книги маркирани със знака @3-1 получавате книгата с най -ниска цена безплатно.

Изчерпани наличности

   Фирмата не носи отговорност при изчерпана наличност на продукта в съответното издателство.
   Опитваме се ежедневно да коригираме изчерпаните количества , но практически не ни е възможно  да проследим и коригираме  изменението  на над 50000 заглавия
   В случай на невъзможност за изпълняване на Вашата поръчка, ще бъдете своевременно уведомени.
   Когато доставката не може да бъде извършена, съгласно разпоредбите на ЗЗП платените от вас суми ще бъдат възстановени.


Поръчка

   Поръчката се извършва чрез бутона "купи+", след което избраната книга влиза във вашата потребителска количка. От менюто на потребителската количка се вижда поръчката до момента: заглавие, цена, количество и сума. Има възможност за промяна на количеството след въвеждане на новото количество и натискане на бутона "промени". Съответно актуализира се и цената. В горната дясна част на екрана също се отразява промяната в броя на избраните книги както и текущата до момента цена. Продължаването на заявката става след натискане на бутона "продължи пазаруването". При избор на продължаване на пазаруването информацията за избраните до момента книги се запазва.

Когато искате да поръчате повече от 1 бройка от дадена книга и промените след "Купи " в бройките , моля задавайте "Обнови " за да може да възприеме програмата , че е повече от 1 брой.

Доставка

3.1.За получаване директно в книжарниците Лексико в София -  до 2 работни дни.Наша практика е да ви информираме когато поръчката ви пристигне с обаждане по телефона или на пощата ви .

Без доплащане за доставка :

-Изпълняват се в книжарницата ни на метростанция Вардар.

Работното време на книжарницата ни на Вардар  е:
Понеделник до четвъртък от 17.30 до 19 часа.


Безплатна доставка до книжарницата ни в София на Бул."Янко Сакъзов" 86. Намира се на трамвайната спирка срещу театър "София
Работно време : Понеделник до петък от 11 до 18.15часа.Във двете книжарници има ПОС терминал и може да платите на място с карта.

"Безплатна доставка " се ползува и при поръчка над 100 лева до адрес на клиента.Доставката се извършва или до врата с " Рапидо" или до офис на Еконт.


3.2.Чрез Български Пощи  - за цялата страна - от 2 до 7 работни дни, с доплащане за доставка (според указаната тарифа). Български пощи доставят пратката до пощенският клон в съответният град , село или квартал.Не доставят до посочения от вас адрес , а обикновено пращат съобщение за пристигналата пратка и вие трябва да отидете в пощенския клон да си я получите.

3.3.С куриер ЕКОНТ Експрес - за цялата страна - от 1 до 3 работни дни, с доплащане за доставка (според тарифата на куриерската фирма). С калкулатора на Еконт на линк http://www.econt.com/tariff-calculator/ може да сметнете доставката самостоятелно. От изчислената цена ще получите 20% отстъпка. Еконт Екпрес имат опции за доставка до техен клон или до посочен от вас адрес. За да разберете теглото на поръчката и оттам и цената на доставката ,моля обадете се на телефон:0888912451

3.4 С куриер до „Офис Еконт“ цената е с мин 20% по–евтина
"Работен ден" е понятие, което е от понеделник до петък до час 18 часа.

3.5  С куриер „Рапидо“ до посочен адрес  от клиента ( до“ Врата „) за района на София  на непроменяема цена от 3.50 лв независимо от тежестта на поръчката.
3.6 С куриер „Рапидо“ до посочен адрес  от клиента ( до“ Врата „) за страната  на непроменяема цена от 4.50  лв независимо от тежестта на поръчката.
При доставка с „Еконт „ цената се определя от тежестта на поръчката , дали е до „Офис“ или до „Врата“ и от самата дестинация.При „Рапидо „ цената е константна и е до посочен от вас адрес..
При избор на Куриер „Рапидо“ заплащането е константно 3.50 лв за София и 4.50 лв за страната и се добавя към вашата поръчка , което означава, че ще увеличи парите , които ни дължите със съответната сума за доставка, но когато пристигне при вас не плащате на куриера.Ние сме платили.
Забележка :Според куриерите от "Рапидо" населените места в общините Банкя, Божурище, Костинброд, Нови Искър, Кремиковци, Бухово, Елин Пелин, Панчарево, Бистрица, Железница и Владая се таксуват по тарифата за Куриерски услуги в България.Цена 4.50 лв.


3.7 При поръчка над 100 лв (с отстъпките които предлагаме на продуктите ни ) доставката е „
Безплатна „
4.Заплащане:

Начинът на заплащане се указвате с избиране на един от трите радио бутона:

1.Плащане при доставка - пратката е с наложен платеж и се заплаща при получаване.

2.Чрез системата на ePay - За да използвате услугата, трябва да сте регистриран в  ePay.

3.Директно плащане през дебитна или кредитна карта - извършва се чрез системата на "Борика".

При плащане с банкова карта клиентът се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания, където въвежда данните за своята банкова карта и извършва дължимото плащане. Данните, които клиентът следва да попълни при плащане с банкова карта, са:

Данни за картата (номер, дата на валидност, 3-цифрен код за сигурност)

Книжарница "Лексико" приема плащания чрез банкови карти MasterCard, MasterCard Electronic, Maestro, VISA, VISA Electron, V PAY.

При избор на Куриер „Рапидо“ заплащането е константно 3лв за София и 4 лв за страната и се добавя към вашата поръчка , което означава че ще увеличи парите , които ни дължите със съответната сума за доставка, но когато пристигне при вас не плащате на куриера.Ние сме платили.

Допълнителна информация за чуждестранни клиенти

Приемат се само поръчки с доставка на територията на Република България, ако желаете доставката да бъде извършена в чужбина моля свържете се  нас.
Валутата на плащанията с кредитна / дебитна карта е български левове (BGN). Всяка цена на продукт в този сайт, чиято валута е различна от български левове (BGN), трябва да се счита само за сведение. Ако валутата на картодържателя се различава от валутата на плащането, сумата на плащането ще бъде изчислена по съответния за деня валутен курс на организацията издала картата.

Максималната сума за плащане, допустима с едно плащане с карта е 10 000 лева.

Клиентите извън България също носят отговорност за всички вносни мита, квоти, разрешителни, ограничения продукт и други местни изисквания. Препоръчваме Ви да проверите най-новите, приложими изискванията на местното законодателство, преди да направите поръчка.

Валидиране на кредитна карта
Всички картодържатели на кредитна / дебитна карта са обект на проверка и оторизиране от издателя на картата. Ако издателят на Вашата карта откаже плащане, или по някаква причина не разреши плащане, Вие ще бъдете уведомен за това незабавно.

При проверка на искане за поръчани стоки или услуги, ние може да използваме Вашата информация за предотвратяването и разкриването на измами. Една от причините, поради които можем да разкрием Вашия адрес и пощенски код е да се провери IMRG сигнал или предупреждение за сигурност или друга схема за борба с измамите. По всяко време, когато разкриваме Вашата информация, тя ще остане защитена.

Защита на картовите данни
По време на процеса на проверка за автентичност, персоналът на магазина няма достъп до съдържанието на поверителни данни, които се обменят между картодържателя и банката, независимо от факта, че сделката се осъществява в интернет страницата на магазина.

За предотвратяване на измами,при плащания с карта Visa или MasterCard, ние прилагаме най-добрите практики, препоръчани от международните картови Организации:
Сигурността на картовите данни е защитена чрез SSL връзка между нашия сървър и сървъра, обработващ плащането.

Автентичността на Вашата карта се проверява чрез въвеждане на CVV код

В допълнение, за утвърждаването Ви като законен картодържател, нашият сървър на плащане поддържа схеми за разпознаване на автентичността на Visa и MasterCard - Verified by VISA или MasterCard SecureCode, в случай, че сте регистрирани да ги използвате


При необходимост от връщане на платени с карта суми по изпратени от нас книги (или други продукти), това ще бъде направено от нас чрез кредитна транзакция по картата, с която е извършени плащането, в случай, че е оспорено по правилата на картовите организации.
Моля отпечатайте и запазете копие от поръчката си за бъдещи справки.


Условия за отказ на поръчка и връщане на  закупена стока

Отказ от поръчка : Имате право да се откажете от направената от вас поръчка в рамките на 1 ден (24 часа) от заявяването й, като се свържете с нас на: E-mail -
   Закупуването на книгата се доказва с представяне на касова бележка и/или фактура, а за нейното връщане се изготвя допълнителен протокол, който се подписва от двете страни.

Отстъпки и промоции

    Посочените отстъпките важат само при поръчка през сайта на книжарница "Лексико".
    При заявка за намиране на книги ще бъдете уведомени допълнително за цената и отстъпката към нея."Антикварни книги" са книгите , които по принцип са със изчерпан тираж и трудно ще намерите в други книжарници. Също така книгите са единични бройки. Може да са нови , а може и да са "четени". Може да попитате на телефон 0888912451 в какъв вид са.

Понятието Учебници "Втора Употреба" се отнася за учебници , които са използвани и в зависимост  от състоянието им ги продаваме с 30 % или с 50 % отстъпка.При някои учебници има упражнения , които са попълнени и затова най - добре е да се обадите и да ни попитате за състоянието на учебника.

При  доставка с куриер Задължително проверявайте целостта на пратката , като я отворите.Ако установите , че е нарушена веднага на "Място " съставете протокол с фирмата доставчик на пратката.Не е лошо да ни се обадите и на нас веднага , за да може фирмата доставчик да си поеме отговорността.В противен случай ние не носим вина за нарушена при транспортирането доставка.Друг е въпросът , ако книгата е дефекта(липсващи , страници , коли и т.н.)тогава ще ви я подменим или върнем стойността и. 
Общи условия