(c)2011

Черният орден SS

   Книги ► Научна литература ► История ► нова и най-нова история ► 
Черният орден SS
Aвтор: Сергей Кормилицин
Издателство: НСМ - медиа
Година: 2010
ISBN: 9789548477956
Корица: мека
Страници: 256
Цена: 12.00 лв.  10.20 лв. (Отстъпка -15%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Темата за SS е деликатна и донякъде неудобна. В нея се преплитат емоциите и страстите на победителите и победените в най-кървавия конфликт в човешката история, а те по-скоро замъгляват, вместо да разкриват историческата истина.

Вярно ли е, че есесовците са имали правото да не изпълняват заповеди, ако преценят, че те противоречат на представите им за чест и достойнство? Вярно ли е, че в техните редици е съществувал еврейски батальон? Защо гоненията срещу циганите тихомълком са прекратени? Защо униформите им са черни, украсени с рунически знаци и мъртвешки глави? Кое е общото между SS и средновековните тамплиери? Кои от идеите, разработвани в митичния институт "Аненербе", са актуални и до днес? Как свастиката е избрана за символ на Хитлерова Германия?

Сергей Кормилицин, познат у нас с книгата "Поетът срещу художника, Сталин срещу Хитлер", след 15-годишни проучвания в легални и все още засекретени архиви успява да разчупи ред пропагандни заблуди, легенди и слухове, свързани с преторианската гвардия на Третия райх.
 
Общи условия