(c)2011

Психология на изобилието

   Книги ► Философия и психология ► Психология ► 
Психология на изобилието
Aвтор: Наталия Кобилкина
Издателство: СофтПрес
Година: 2015
ISBN: 9786191512089
Корица: мека
Страници: 112
Цена: 15.00 лв.  11.55 лв. (Отстъпка -23%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Тегло: 0.200 кг.

ЧАСТ I

ПРАКТИКА НА ФОКУСА

Много е простичко. Това, върху което се фокусирате, определя това, което ще откриете в живота си.
Т. Харв Екър
Никога няма да забравя момента, в който осъзнах, че нещо в мисленето ми по отношение на парите е грешно. Бях на обучение във Франция и попаднах в стая с четири рускини. Стана дума за пари. В моя мозък по онова време 20 000 евро бяха огромна сума – нещо абсолютно нереалистично. Споменах го, а те ми казаха:
– Наталия, шегуваш ли се? Та това са джобни пари!
Бях изумена. Когато ги попитах какво според тях е „сериозна сума“, една от жените каза: „Поне 100 000 евро на месец, с това горе-долу бих могла да живея“.
Тогава осъзнах, че има някакъв бъг в системата. Просто не ги разбирах, нищо че говореха на руски. Категориите, в които те мислеха, бяха напълно непонятни за мен. Със същия успех можеха да ми говорят и на марсиански.
Бях с тези жени осем дни и слушах все по-невероятни истории. За тях беше напълно нормално и логично да вземат, да кажем, самолет до Танзания, само за да направят еднодневна екскурзия с въздушен балон. А дамите съвсем не бяха възрастни. Едната бе едва на 27 години и беше спечелила състоянието си напълно сама.
Разказа ми следната история: Отраснала в малко село в Новосибирск, майка и` била чистачка и нямало при кого да я оставя, докато работи, освен в дома на една от нейните съученички. Въпросното момиченце било от много богато семейство.
– Аз бях при тях постоянно и през цялото време наблюдавах много внимателно бащата на моята съученичка, който беше изключително богат петролен магнат – разказа ми девойката. – Следях как говори по телефона, каква е стойката му, как държи вилицата си и т.н. Страшно го обичах този мъж и копирах поведението му.
Растяла така – между бедния дом на майка си и богатия дом на магната, докато станала на 17 и решила, че иска да продължи обучението си в Прага.
– Не знаех езика, не познавах града и държавата, но майка ми каза: „Мога да ти дам само 500 евро, едва ли ще ти стигнат дори за квартира, но ако си готова да го направиш, нямам нищо против“.
Тя взела 500-те евро и заминала. Намерила си работа като продавачка, работила здраво и месец по-късно вече била управителка на магазина.
По това време с нея започнали да се свързват други руснаци. „Ти си в Прага – казвали те, – очевидно се справяш много доб-ре, можеш ли да помогнеш на децата ни, които са там?“
Тя, разбира се, започнала да помага. Оказало се, че много хора, които изпращат децата си в чужбина, освен от учителка и училище имат нужда и от някого, който да им помага да се адаптират в новата среда. За девойката изглеждало напълно логично да отвори фирма с подобна цел. Направила го, когато била на 18, и когато навършила 19, фирмата започнала да изкарва много добър доход. Богатите руснаци, които оставали доволни от начина, по който е помогнала на децата им, започнали да я търсят за финансови услуги. Молели я да им помогне при инвестирането на спечелените от тях суми. Момичето направило следващата крачка и основало фирма за недвижими имоти. На 25 вече била милионерка. Без мъж и чужда подкрепа. Ще повторя – на 25.
Слушах и не можех да повярвам.
– Но как е възможно? – попитах я тогава. – При толкова други хора, нещата просто не се получават.
– Спомняш ли си бащата на моята съученичка – онзи милионер, когото копирах? – отвърна ми тя. – Той беше моят фокус. Мозъкът ми просто беше настроен на вълните на богатство.
Една валута за всички
Мислете за фокуса като за вашата единствена валута. Особеното при нея е, че не можете да я разменяте за различни неща. Това, на което отдавате своята валута, това и ще получавате. Ако отдавате валутата си на клюки и интриги, ще привличате клюки и интриги. Ако смятате, че хората са подли и нечестни и често се фокусирате върху тази мисъл, ще срещате единствено подли и нечестни хора. Ако вярвате, че парите се печелят трудно, наистина ще ви е трудно да печелите.
На практика всички ние – вие, аз, просякът от съседната улица, принц Уилям, Опра Уинфри и Бил Гейтс, разполагаме с една и съща валута. Всички ние разполагаме с фокус (или ако предпочитате – внимание) и правото да изберем къде да го насочим. Но всеки от нас е различен. Някои разменят валутата си за богатства, израстване, развитие и високи вибрации. Други я дават за бедност, болести, нищета и нещастие.
Докато не промените своя фокус, нищо в живота ви няма да се промени.
Правени са подобни експерименти. Дори ако в един момент на всички хора се даде една и съща сума, след време ще се окаже, че богатите пак са богати, а бедните – бедни.
Въпросът е към коя група избирате да се присъедините. Защото дали ще сте от първите или от вторите, зависи единствено от вас. Първата крачка към промяната е да започнете да обръщате внимание на това към какво и към кого е насочено вашето внимание. Запитайте се кое най-често ви прави впечатление, когато се разхождате по улицата – добре облечените дами, калните дупки или рекламите на някой нов ресторант? Вслушайте се в това, което казвате за хората. Повече положителни или повече отрицателни неща сте склонни да споделяте? Обърнете внимание дали прекарвате много време в гледане на новинарски канали, изпълнени с репортажи за трагедии и катастрофи, или предпочитате предаванията за пътешествия до красиви и непознати места. Запитайте се какви са хората около вас! Дали роднините и приятелите ви са склонни да се оплакват непрекъснато, или са щастливи хора, които с удоволствие споделят своя успех?
Ако забелязвате и изказвате положителни, красиви и добри жестове и думи, очевидно фокусът ви е насочен, към всичко със знак „плюс“. Ако несъзнателно обръщате внимание на грозното и лошото и търсите недостатъците у хората, вниманието ви е насочено към отрицателния знак.
След поредния тренинг в хотел в центъра на София преди време излязохме всички заедно и един от курсистите до мен каза: „Колко е ужасен този град! Всичко в него е старо и грозно, дори центъра не могат да оправят“. В същото време от другата ми страна едно момиче възкликна: „Колко прекрасен град е София! Колко е красиво тук, винаги е пълно с майки и деца! Животът в тази държава е прекрасен“.
Аз само се усмихнах и за пореден път се убедих, че всичко е въпрос на фокус и на гледна точка.
Трудно ли ви е да прецените вашата? Следващото упражнение ще ви помогне да откриете посоката. Нарича се „Лили Иванова“.
Упражнение 1: „Лили Иванова“
За това упражнение ще са ви нужни само химикалка, бял лист и не много време. Задръжте любопитството си и не поглеждайте предварително какво пише в края.
Какво трябва да направите:
1. Отговорете на въпроса: Коя е Лили Иванова?
Запишете на листа всички нейни характеристики, които ви дойдат наум – може да са с отделни думи, или пък в цели изречения.
2. Готови ли сте? Обърнете книгата и четете нататък.
След като отговорите на въпроса: Коя е Лили Иванова?, прочетете отговорите си, като замените: „Лили Иванова е...“ с „Аз съм...“.
Това, което сте написали, отразява самите вас. Огледайте добре накъде е насочен фокусът ви и решете дали искате да го подкрепите.
-----

Наталия Кобилкина е първият сексолог и семеен терапевт в България, който вече 10 години провежда обучения и семинари за лично развитие и бизнес успех. Завършила Научноизследователския институт по семейна системна психотерапия и медицинска психология в Русия, Наталия притежава диплома „Семеен терапевт и клиничен психолог“ и е магистър по психология на бизнеса.

В създадената от нея академия „Щастлива жена“ се предлагат лекции, курсове и индивидуални консултации и се обучават треньори, които непрекъснато разширяват дейността на този единствен по рода си образователен център у нас.

Богатството е естественото състояние на всеки от нас.

Тази книга ще ви го докаже.

„Психология на изобилието“ ще ви даде ключа към финансово и лично щастие и ще ви подготви за напълно нов живот, в който постигате с лекота и най-смелите си мечти.

Събрала знанието, техниките и опита, позволили на самата Наталия Кобилкина да изгради една от най-успешните компании за личностно развитие в България, книгата съдържа 8 изпитани квантови практики, които ще ви научат:

- да правите верния избор и да вървите уверено към целта;
- да управлявате потока на парите и да действате във вселенски мащаб;
- да изчистите личното си досие от задължения и ограничаващи нагласи и да се превърнете в магнит за успех;
- да насочвате фокуса си в желаната посока и да овладеете трансформиращата сила на любовта.

Замисляли ли сте се каква е тайната на богатите? Какво ги прави успешни и щастливи? Защо някои хора постигат всяка цел с лекота, а други тънат в нищета въпреки своите качества?

Отговорите са в „Психология на изобилието“.
 
Общи условия