(c)2011

Енциклопедия Британика, том 3 - Еволюция и генетика

   Книги ► Енциклопедии и албуми ► Общи енциклопедии ► 
Енциклопедия Британика, том 3 - Еволюция и генетика
промоция

Aвтор: Колектив
Издателство: Атеа
Година: 2010
ISBN: 9789548999182
Корица: твърда
Страници: 96
Цена: 24.00 лв.  11.28 лв. (Отстъпка -53%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
ЕВОЛЮЦИЯ И ГЕНЕТИКА – Илюстрована Научна Енциклопедия, том 3

Кога се появяват хората? Кое ни прави различни от животните? Как се е развил езикът? Защо дешифрирането на човешкия геном е толкова важно? Настоящата книга предлага отговори на тези и много други въпроси, отнасящи се до загадките и чудесата на човешката еволюция.
Ще откриете информация и за последните открития, свързани със структурата на ДНК – молекулата на наследствеността, отворили нови области на научното познание и практика. Те допринасят за напредъка на клиничната и съдебната медицина и поставят нови въпроси за произхода на живота и посоката на човешкото развитие. Разгадаването на човешкия геном е важно не само за опитите да се обясни защо сме тук и за изучаването на еволюционното ни минало, но и дава шанс да променим бъдещето си.
Тази удивително илюстрирана книга ще ви запознае с историята на човешкия стремеж към себепознание. Ще научите отговорите на много успешно разгадани от науката загадки – познание, позволило на човека да контролира и променя света, в който живеем. Свят, чието научно, технологическо, художествено и индустриално развитие ни удивлява, а понякога и плаши. Ще научите и за трудностите – минали и предстоящи – които ни карат да задаваме още и нови въпроси и да търсим отговорите им чрез нови методи и в нови области на науката.
Не чакайте повече! Разлистете страниците и се насладете на тази книга, която може да се окаже начало на едно завладяващо приключение в света на науката.
 
Общи условия