(c)2011

Интензивно и свободно отглеждане на пуйки, кокошки и бройлери за яйца и месо

   Книги ► Хоби ► животновъдство ► 
Интензивно и свободно отглеждане на пуйки, кокошки и бройлери за яйца и месо
Aвтор: Ангел Рангелов,И.Иванов
Издателство: Еньовче
Година: 2010
ISBN: 9789548372046
Корица: мека
Страници: 292
Цена: 14.00 лв.  11.90 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Птицевъдството в България в миналото беше отрасъл с голямо стопанско значение. Започнало развитието си след Освобождението, птицевъдството зае между двете световни войни водещо място в износа на страната. В експортната листа износът на яйца заемаше второ място след тютюна, а на птиче месо - пето място. За развитието на птицевъдството е спомогнал много вносът на високопродуктивни птици от породите Легхорн, Яребична италианска минорка, Плимутрок, Родайланд и други. До началото на Втората световна война функционираха над 110 частни и кооперативни фирми, които осъществяваха вътрешната и външната търговия с птичи продукти. Създадоха се и над 300 малки люпилни с капацитет над 800 000 яйца. Нашите специалисти започнаха усилена работа за подобряване на породния състав и за създаване на нови породи кокошки.

Сега се правят някакви опити да се възстановят животновъдството и птицевъдството. Възвръща се интересът в някои бъдещи фермери и птицевъди към отглеждане на различни видове домашни птици и създаване на нови люпилни.

Авторите на настоящата книга ще бъдат удовлетворени, ако са успели да дадат съвети на птицевъдите по интересуващите ги въпроси, свързани с птицевъдството.
 
Общи условия