(c)2011

Загадъчните места

   Книги ► Научна литература ► История ► тайни, загадки ► 
Загадъчните места
Aвтор: Стивън Климчук, Джералд Уорнър
Издателство: Ера
Година: 2010
ISBN: 9789543890859
Корица: мека
Страници: 328
Цена: 14.00 лв.  11.90 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Скрити светилища, тайни убежища и непознати общества

От забравените древни светилища до свръхмодерните военни съоръжения авторите ни повеждат на пътешествие из най-тайнствените места на планетата. Убедени, че истината е по-интересна от измислицата, те развенчават много от нашумелите "мистерии". Но тези, които търсят истински загадки и солидни доказателства, няма да бъдат разочаровани.
Освен "обичайните заподозрени" като Зона 51, Череп и кости, Опус Деи, книгата ще ни отведе и до места, за които малцина са чували:

* суперсекретното съоръжение на американското правителство Маунт Уедър, където вицепрезидентът Чейни се укрива след атентатите на 11 септември;
* замъка Вевелсбург, където Химлер създава "черния Камелот", за да вдъхнови убийците от СС;
* Монте Кристо, най-охранявания остров в света, където огромно съкровище чака да бъде изровено;
* "Полярния рай", където се съхраняват семена от всички растенията по света като предпазна мярка в случай на екологична катастрофа...

"Загадъчните места" предлага привилегирован достъп до 150 непознати светини, убежища, тайни общества, секретни бази, частни клубове, исторически реликви, загадъчни острови. Информативна и увлекателно написана, тази книга е рог на изобилието за всеки, дръзнал да научи повече за загадките на нашето време.
 
Общи условия