(c)2011

Дъщерята на пазителя на спомени Промоция

   Книги ► Антикварни книги ► 
Дъщерята на пазителя на спомени Промоция
промоция

Aвтор: Ким Едуардс
Издателство: Летера
Година: 2010
ISBN: 9789545168628
Корица: твърда
Страници: 456
Цена: 22.00 лв.  11.00 лв. (Отстъпка -50%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
"Етична дилема и семейна драма, увлекателно четиво с висока художествена стойност."
Ню Йорк Таймс

Ким Едуардс завършва магистратура по литература и лингвистика. Кариерата й на писател започва с публикуването на разкази и есета, за които печели множество награди, сред които награда "Пушкарт", както и включване на нейни произведения в антологията "Най-добрите американски разкази". Сборникът й с разкази "Тайните на огнения крал" е номиниран за награда "ПЕН/Хемингуей" за 1998 г. Романът й "Дъщерята на пазителя на спомени" е отличен като "Откритие на годината" от Барнс & Ноубъл и е удостоен с "Литеуратурна награда Кентъки" за 2005 г. В продължение на три месеца романът е бестселър № 1 на "Ню Йорк Таймс" и е преведен на повече от 16 езика.

Една зимна нощ през 1964 г. снежна буря принуждава д-р Дейвид Хенри да акушира при раждането на двете си деца. Но едно от близначетата се появява на бял свят с нелечимо заболяване - синдрома на Даун. Докторът веднага забелязва това и взема светкавично решение, което ще преобърне живота му...

"Трагедията на един мъж, който мисли, че може да контролира и напътства живота на другите, е толкова трогателна, колкото историята на медицинската му сестра, която знае, че любовта й може да благослови един наранен живот..."
Уошингтън Поуст
 
Общи условия