(c)2011

Краят на тайните

   Книги ► Научна литература ► История ► тайни, загадки ► 
Краят на тайните
Aвтор: Грег Тейлър
Издателство: Ера
Година: 2009
ISBN: 9789543890774
Корица: мека
Страници: 264
Цена: 12.00 лв.  10.20 лв. (Отстъпка -15%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Книгата на Грег Тейлър ни повежда отвъд затворените врати на тайни организации и ревностно съхраняваната от тях информация през вековете. Тейлър прилага значителен брой доказателства в подкрепа на това, което всички смятат за най-големия експеримент на масоните. Загатва за тайна с историческо значение, пазена и препредавана сред малцината членове на отбрани политически общества.
Увлекателно и убедително авторът прави преглед на историята на розенкройцерите, идеята на сър Франсис Бейкън за идеалната държава, появата и разпространението на масонството в Америка. Затова и не е случаен фактът, че "бащите-основатели" изповядват деизма и създават Съединените щати като въплъщение на идеала за утопична държава. Общество от индивиди, чиято свобода не е ограничена от религия или идеология. Многобройните исторически документи и примери от архитектурната символика са сериозно доказателство за изложените тези.
"Краят на тайните" хвърля светлина и върху изследванията на Института по ноетика и проекта "Глобално съзнание", започнат през 1998 г., които са на път да разгадаят силата и способността на човешката мисъл, съществуването на душата и извънтелесните преживявания.
В "Краят на тайните" са разгледани в детайли и в дълбочина факти, личности и събития, загатнати в "Изгубеният символ" на Дан Браун.
 
Общи условия