(c)2011

Изпепелени сенки

   Книги ► Художествена литература ► Романи ► 
Изпепелени сенки
промоция

Aвтор: Камила Шамзи
Издателство: Ера
Година: 2009
ISBN: 9789543890682
Корица: мека
Страници: 400
Цена: 14.00 лв.  4.90 лв. (Отстъпка -65%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Стремителен, дързък и мащабен роман в традицията на Халед Хосейни!

Финалист на престижната награда "Ориндж" за най-добър роман на 2009 г.!

Стремителен в своя размах и дързък в мащабите си, "Изпепелени сенки" е роман за преплетените съдби на две коренно различни семейства на фона на най-драматичните събития от съвременната история.

9 август 1945 г., Нагасаки. Влюбената Хироко излиза на верандата, облечена в кимоно с три жерава на гърба. Миг по-късно любимият й Конрад и светът наоколо се превръщат в пепел. Три белега с формата на птици са единственото, което й остава – незаличим спомен за всичко, което завинаги е загубила.
Две години по-късно Хироко намира утеха при Елизабет - сестрата на Конрад, и нейното семейство. В техния дом младата жена открива и бъдещия си съпруг Саджад...
Сенките на историята се разстилат върху сплетените съдби на двете семейства и ги сблъскват с разделението на Индия, с Пакистан през 80-те и с опустошителните последици от 11 септември 2001 г.

С фин почерк, наситена емоционалност и неимоверно проникновение, Камила Шамзи предлага панорамна и вълнуваща история за любовта и предателството, предаността и изкуплението, вечното дирене на надежда и изпепелените сенки на миналото.
И ни убеждава, че човечността може да бъде открита дори и в най-жестоките конфликти.
 
Общи условия