(c)2011

Тайните учения на всички времена, том І: От древните мистерии до питагорейската философия

   Книги ► Научна литература ► История ► тайни, загадки ► 
Тайните учения на всички времена, том І: От древните мистерии до питагорейската философия
Aвтор: Менли Палмър Хол
Издателство: Мириам
Година: 2009
ISBN: 9789547870581
Корица: мека
Страници: 496
Цена: 24.90 лв.  21.16 лв. (Отстъпка -15%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Двадесетте и тридесетте години на 20 в. са времена на голям религиозен, философски и духовен подем в Съединените щати. През този период в Америка се появяват множество изтъкнати духовни водачи.
Роден на 18 март 1901 г. в Питърбъроу, провинция Онтарио, Канада, Менли Палмър Хол е отгледан от своята баба по майчина линия, която го довежда в Съединените щати, докато той е съвсем невръстен. Още от ранната си младежка възраст Менли Хол изучава многообразието на древните традиции на мъдростта по света. За разлика от повечето си съвременници, той решава, че мъдростта не се търси само по един път и не се открива само в една религия. Вместо това младия Хол вижда мъдростта като висше ниво на познанието, където философията, религията и науката стават едно цяло, без граници помежду им. Малко след своя двадесети рожден ден, през 1920 г., когато надареният младеж започва своята обществена кариера, той е поканен да говори по въпроса за прераждането пред малка група хора в една банка в Санта Моника. Следващата година младият Хол е помолен да проведе серия от лекции в Лос Анджелис, след което той продължава да преподава и да пише в продължение на повече от шест десетилетия. Менли П. Хол показва на хиляди хора как вселенската мъдрост може да бъде открита в митовете, мистериите и символиката на древните мистични учения и как тази мъдрост може да бъде превъплътена в собствения им живот. Веднъж, когато един млад студент го моли за автограф върху една от собствените му книги, Хол пише следното:

"Да научаваш, означава да живееш, да изучаваш, означава да растеш, а растежът е мерилото на живота. Умът трябва да бъде приучен да мисли, сърцето – да чувства, а ръцете – да се трудят. Когато всички те бъдат научени да правят всичко възможно най-добре, тогава е дошло времето да се посветиш в помощ на събратята си, но не и преди това."
 
Общи условия