(c)2011

Пътеводител National Geographic: Венеция

   Книги ► Карти, атласи и пътеводители ► 
Пътеводител National Geographic: Венеция
Aвтор: Ерла Зуингъл
Издателство: Егмонт
Година: 2009
ISBN: 9789542703433
Корица: мека
Страници: 272
Цена: 19.90 лв.  16.91 лв. (Отстъпка -15%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Въпреки, че Наполеон заповядал, каквото не може да бъде отмъкнато от Венеция да бъде унищожено, и десетки църкви, заедно с уникалните произведения в тях били разрушени, Венеция и днес е един изключително красив град с богата „сбирка” от изкуство. Самите венецианци са наясно с това, но дори и те с почуда откриват нови съкровища, за които не са и подозирали.
Със своите над 190 цветни фотографии и 18 детайлни цветни карти пътеводителят на „Нешънъл Джеографик” за Венеция не е обикновен справочник, а наръчник в опознаването на един от най-вълнуващите градове в света, който въпреки, че всекидневно е посещаван, обхождан, сниман и разглеждан от хиляди нови хора, все още крие неразгадани тайни и невиждани кътчета.
Авторката Ерла Зуингъл е родена в град Канзас, щата Мисури, но от 1994 живее във Венеция и работи на свободна практика. Написаната от нея книга разкрива натура, влюбена в града и Лагуната, и любопитна за невероятните обрати в историята й. Едно от най-вълнуващите неща в историята на Венеция, напомня тя, е самото й създаване. Градът е построен от гребци – всеки дворец, всяка църква са издигнати по време, когато единственият начин да се задвижват лодките са били греблата и ръцете. Пясък, тухли, мрамор, дървени греди – всичко било докарвано с лодки, а приливът се вдигал и се оттеглял.
Небивало богатство, небивало коварство, страст и лукавство били характерните черти на „Морската държава”, както с гордост я наричали венецианците. Освен интересни истории от миналото и днешните дни на града и околностите му, в пътеводителя всеки ще намери и много отговори:
∙ Потъва ли Венеция, или се свива?
∙ Как се строят каменни домове върху дървени колони сред постоянни приливни вълни?
∙ Кой живее в някогашните дворци на венецианската аристокрация
∙ Ослепявали ли са венецианците дожите?
∙ Кой пазарува днес на легендарния пазар Риалто?
∙ Как се пие „сянка”?
 
Общи условия