(c)2011

Пътеводител National Geographic: Рим

   Книги ► Карти, атласи и пътеводители ► 
Пътеводител National Geographic: Рим
Aвтор: Сари Гилбърт, Майкъл Броуз
Издателство: Егмонт
Година: 2009
ISBN: 9789542703242
Корица: мека
Страници: 272
Цена: 19.90 лв.  16.91 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Със своите 272 страници, повече от 160 прекрасни фотографии и 21 подробни цветни карти, пътеводителят на Нешънъл Джеографик „Рим“ не е просто справочник, който да ви упъти как да стигнете до столицата на Италия и кои нейни забележителности да посетите. Ако в наши дни все още е вярна фразата, че всички пътища водят към Рим, тази книга ще ви помогне да откриете своя собствен уникален път към сърцето на древния град и ще ви помогне да опознаете онези кътчета от него, до които туристите рядко достигат.
Авторите Сари Гилбърт и Майкъл Броуз са истински американци, които – както много други свои съотечественици, са погледнали Рим за първи път с очите на пътешественици. И повече не са могли да се откъснат от него. Книгата, която двамата са написали, съчетавайки интересите и впечатленията си е изключително увлекателна дори само за четене. Текстът е разделен според различните райони на града, като са предложени обиколки за опознаване на райони с голяма културна стойност, но не са пропуснати и някои от големите „любови“ на Рим – кафето, сладоледът и местата за разходка в свободните дни. И всичко това е „овкусено“ с множество пикантни подробности, като:
• Защо са избягали папите от Рим?
• Къпала ли се е наистина Енита Екберг във фонтана „Треви“?
• Защо римляните постоянно носят мобилните си телефони?
• Коя благородна римска дама е позирала гола пред един от най-известните скулптори на своето време?
• Пазят ли днешните римски готвачи разточителните рецепти от времето на Древния Рим?
• Как са били наказвани за прелюбодеяние девствените жрици на богинята Веста?

И още много любопитни подробности за един град, който хилядолетия наред е бил свидетел на прекомерна власт, невиждано богатство, изтънчени интриги и жестоки разгроми. Дори да нямате път към Рим, прочетете пътеводителя като роман и ще научите вълнуващи неща за историята му и за възходите и паденията на най-знатните му фамилии.
 
Общи условия