(c)2011

Четецът Промоция

   Книги ► Художествена литература ► Романи ► 
Четецът Промоция
Aвтор: Бернхард Шлинк
Издателство: intense
Година: 2009
ISBN: 9789547830875
Корица: мека
Страници: 208
Цена: 12.00 лв.  6.00 лв. (Отстъпка -50%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Случайната среща между любознателен професорски син и красивата кондукторка Хана, чиято разлика е цели две десетилетия, се превръща в страстна сексуална връзка. Еротичното взаимно завладяване, което се случва напук на всички обстоятелства, си има своята странност.
Четенето на глас се превъръща в част от любовната игра, задължителна увертюра, която неизменно предхожда физическото сбъдване на любовните копнежи на прилежния гимназист, за чийто таен живот никой не подозира.
След внезапната раздяла главният герой остава с болезнена празнота на мястото на отнетото истинско щастие.
На него обаче му е съдено отново да срещне жената, преобърнала живота му.
Привлекателната кондукторка Хана по време на Втората световна война е служила в СС и дори е била надзирател в лагер на смъртта. Тя получава тежка присъда пред очите на присъстващия в съдебната зала студент по право, който отказва да повярва, че любимата му е отговорна за гибелта на невинни хора.
Четенето на глас за Хана продължава независимо от болката, ужаса от вината и кошмара на неизречената тайна, която само двамата знаят..
Трагизмът на тази болезнена и шокираща история е в човешките измерения на усещането за лично и съдбовно определено. Обстоятелствата на историческото време задават страшни въпроси за участниците в тази драма и за всички въвлечени в европейските сюжети, в които проблемът за вината продължава да тежи...
Метафората за четенето, за проглеждането и за любовта въпреки всичко, изящно се преплитат в тази трогваща и катарзисна творба.
 
Общи условия